Loading...
doc. dr. sc. Tomislav Stipančić
doc. dr. sc. Tomislav Stipančić
Fakultet strojarstva i brodogradnje

PREDAVAČ

Doc. dr. sc. Tomislav Stipančić

Tomislav Stipančić je docent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu iz područja robotike i umjetne inteligencije. Njegov istraživački rad u najvećoj mjeri je fokusiran na područja kognitivnih sustava, probabilističke robotike, interakcije robota i okoline te zaključivanja temeljenog na kontekstu gdje izrađuje kognitivne računalne modele simulirajući pritom različite aspekte ljudskog ponašanja na realnim sustavima. Poseban interes pokazuje za (semantičke) web tehnologije, (web) dizajn, te psihologiju ljudskog uma.

Kao poslijedoktorant i stipendista Japanskog društva za promicanje znanosti (JSPS) proveo je osam mjeseci na Sveučilištu Kyoto u Japanu radeći na projektu “Computation Mechanism for Situated Sentient Robot”. Fokus istraživanja bio je izrada kognitivnih računalnih modela koji omogućuju robotsku percepciju okoline temeljenu na kontekstualnim informacijama.

Svoje doktorsko usavršavanje proveo je na KTH u Stockholm te URJC u Madridu. U svibnju 2013. uspješno je obranio svoju doktorsku tezu pod nazivom “Kognitivni model za upravljanje grupom industrijskih robota”. Kao ICT specialist i e-mentor ekspert radio je više od deset godina u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži CARNet.

Slobodno vrijeme provodi biciklirajući, trčeći, kuhajući te igrajući se sa svoje dvije kćeri na koje je jako ponosan.