Loading...
Marko Turković
Marko Turković
IN2 d.o.o.

petak, 31.03.2017.

RADIONICE - DVORANA BRAČ

IGEO geoprostorna platforma

  11:25
  20 min

Trendovi razvoja geografskih informacijskih sustava (GIS) i web GIS tehnologija sve se više okreću softveru otvorenog koda. IGEA, domaća softverska tvrtka, dio IN2 Grupe, slijedi ove trendove posljednjih desetak godina. IGEO geoprostorna platforma je rezultat znanja prikupljenog na implementacijama prostornih infrastruktura podataka baziranima na GIS softveru slobodnog i otvorenog koda.
IGEO je web bazirano, cross-platform i servisno orijentirano GIS rješenje za izradu javnih GIS preglednika i poslovnih GIS aplikacija, te omogućava integraciju s postojećim informacijskim sustavima. Razvoj rješenja koje će biti dovoljno fleksibilno i proširivo da bi zadovoljilo različite potrebe klijenata je izazov. Ovaj cilj je postignut, potpomognut razrađenim procesom razvoja i konfiguracijom aplikacije putem moćnog metamodela. IGEO je stabilna i interoperabilna platforma koja omogućuje definiciju, migraciju, stiliziranje, prikaz (2D i 3D), modificiranje, pretraživanje, dijeljenje, geokodiranje, autorizaciju i verzioniranje prostornih podataka u modernom sučelju. Podržava OGC standarde/servise, standardne formate za razmjenu prostornih podataka i popularne prostorne baze podataka PostGIS, Oracle Spatial/Locator i Microsoft SQL Server. Srednji sloj baziran je na Springu i Java persistence API-ju te GIS serverima GeoServer i GeoWebCache uz katalog metapodataka GeoNetwork. Web klijent je temeljen na posljednjim verzijama OpenLayers i Cesium biblioteka sa Angular frameworkom.
IGEO omogućava korisnicima implementaciju GIS sustava prema smjernicama europske direktive INSPIRE koja je usmjerena ka izgradnji europske infrastrukture prostornih podataka.
Predavanje će obuhvatiti primjenu platforme u prikazu i obradi podataka prikupljenih bespilotnim letjelicama te tehničke aspekte platforme uključujući arhitekturu, funkcionalnosti i razvojnu okolinu.